Saturday, October 28, 2006

SELAMAT HARI RAYA..


selamt hari raya aku nak ucapkan kepada semua org yg tgh takde keje dan yg tgh cube menghabiskan mase dgn menbaca blog nih. haha...
aku tau korang tgh bosan skang jadi aku nak cerita sket pasal perkataan2 yg digunakan mase main game kat umah nih.

kamus rumahketat-bahasaharian.

(click kat the phrases untuk dengar how it is said. sfx contributed by peqli)

score= menjaringkan gol
harammmmm= sesuatu yg tak boleh dilakukan tp diharapkan berlaku, selalu disebut oleh peqli
gentel?=cubaan menggelecek bola. cth ayat" hek eleh, gentel lebih la peqli, ko taknak score ke?"

babi= bile org lain menjaringkan gol. digunakan oleh semua.
tangguk= cube nak score tapi gagal, tp bola yg melantun sampai kat kaki pemain sendiri balik pastu ape lagi score la
nguuuuuuuuuunguuuuuu=bunyi yg jawa buat bile tgh cuba nak buat run mase tgh bawak bola.
wazzzzzzzzz, bhuaaaaaaaa, hiaaaaaa, bizzzzzit*= bunyi yg najib buat bile tgh nak score(bunyi nih aku dah tak gune dah, conscious btul rasenye... diorg la kutuk2 aku siot tol)
lucker= kalo korg tak puas hati pasal org score kat korg, sebut je bende nih..
mesti tensen..hahaha
sial laa= ramdom word said by jali,hehe bile die rase player die tak perform.
perkataan paling selalu disebut oleh semua org=======> BODOH BTUL LA PLAYER AKU..

sekian terima kasih.

p/s= banyak lagi perkataan tp terpakse disensor utk kekalkan bende nih pg-13, haha.. tak bole la nak cite semua bende kan.. gambar atas tu gambar ape? teka la kalo terer

3 comments:

peqli said...

antara perkataan yg aku gune yg najib tak sebut: cipan, siot

perkataan2 lain: rooneyophobia, henryophobia, tangguk abadi, tangguk super abadi, quickie, tamplom

sesungguhnya kamus kami merupakan sebuah kamus yg progresif dan kontemporari, di mana hampir setiap minggu pasti akan ada entri baru utk kamus agung ini

whatever i am saying, it's not about you. said...

ohh tu gamba Gaban la. Hensem sungguh dier tu.

Adilla Nur said...

roflmao!!!!~~

best gile~

buat lagi entry cmniii!!