Thursday, July 30, 2009

road trip

things we did last weekend

saturday - 25/7
  1. pegi kawen aiyad
  2. menghasut najib ikut pegi langkawi
  3. pegi kangar unexpectedly, tido kat federal hotel
  4. the store - najib jawa hadi rambang mata - 15min nak pilih selipar murah. beli air mineral 6 botol
  5. makan hai thien : 12 orang, lauk : 2 siakap + 2 sotong + 1 ketam + 1 udang + 1 tow foo + 1 sayur + air tin + kacang = rm197
sunday - 26/7
  1. pegi jeti kuala perlis
  2. naik feri
  3. jawa kena mark ngn abang adik dari jeti sampai ke kaunter, last2 sume book kat abang adik. sewa wira + sentra? (aku x ingat ape kete lg satu)
  4. pegi ke langkawi boutique hotel, 130rm for a family room (x3, inclusive of breakfast)
  5. lunch dekat restoran mana tah. nasi goreng + sotong celup tepung literal
  6. pastu terus ke kereta kabel langkawi, sume mandi peluh naik tangga + matahari terik
  7. pantai tengkorak, kereta waja nyaris terbabas sbb gps penipu
  8. pantai pasir hitam, kotor, busuk. minum air kelapa (rm3), sorang sebijik. best nak mampus hahahaha
  9. pantai chenang - berendam + aku, rafiq, najib naik parasailing (rm50, 5-7min. puas). aimee hadi qama aiman dapat refund sbb dah gelap.
  10. makan kfc dekat jeti kuah
  11. boling. aimee kena titik dengan aku. jawa menang dedua game. aimee dan farah berjaya strike 1 frame dengan teknik kangkang
isnin - 27/7

  1. semua tunggu hadi habis memproses sawit
  2. pegi ke jeti kuah - utk boat island hopping
  3. pegi ke pulau dayang bunting. aimee, aiman dan qama berendam.
  4. tengok eagle feeding
  5. pegi ke pulau beras basah. sume berendam. main bullshit. rafiq juara.
  6. by tengah hari balik ke jeti kuah. terus ke kilim utk geoforest tour
  7. naik boat dari kilim pegi ke gua kelawar. busuk. tp banyak kelawar tidur. menarik tapi kejap je.
  8. pegi gua buaya, tak masuk pun
  9. pegi ke fish farm. mmule ingat cam barai. tp sbb ade budak kasi guided tour, jadi menarik. ade demonstrasi ikan sumpit, pegang ikan pari, jumpe ikan najib, ikan nyoknyok etc etc.
  10. tgk eagle feeding lagi. lebih menarik sbb lagi banyak helang dan takde orang disekeliling.
  11. abis tour kilim geoforest park. kete waja pegi shopping kat kuah jap, kete lagi satu terus balik hotel
  12. pegi pantai chenang, budak2 yg x dpt naik parasail ari sebelum tu, naik ari ni. terjumpe dgn makcik muncung. ade pakcik arab yg parasail salah jatuh, kerana salah teknik semasa nak landing. jatuh lebih teruk dari nangka busuk, dah la dari sisi nye landing. mujur takde kecederaan serius.
  13. pastu naik banana boat 9 orang, 10rm sorang. makan air laut.
  14. swimming pool
  15. makan seafood lagi, rm145.
  16. ingat nak pegi baskin robbins kat jeti utk dessert, tapi dah tutup, kecewa. pegi ke mcdonalds pun, dah tutup jugak. dengan hati yg kecewa dan hampa, terus pulang ke hotel.
  17. sume berkumpul kat bilik rafiq aiman qama. jawa men monopoly syok sendiri. die yg dapat duit sume. hadi diisytiharkan muflis
tuesday - 28/7
  1. kunci tertinggal dalam bilik lagi
  2. kete lagi satu pegi shopping kat kuah, ktorang pegi ke shopping complex yang tak bukak2 lagi
  3. kete waja terus ke jeti, men daytona, drum, ngn game spot the difference
  4. naik feri bising cam sial
  5. bawak kete dari kuala perlis ke r&r gurun. aku kena tipu rm3.50 ngn kebab sayur.
  6. hantar hadi kat teluk intan. siot jauh gile dari highway
  7. jawa hantar najib kat ktm batu tiga, hantar aku kat rumah
  8. aku pegi burger king sbb terlalu lapar

stuffs we did not get to do
minum 4 botol air mineral
bee's motel
rumah urut siam
karaoke
makan dekat restoran berputar menara alor setar
ngorat gadis bunga telur/gadis2 kedah perlis
nasrul bawak van hi-ace
monopoly (najib dah siap reka game "strip monopoly")
bunuh aimee
mahsuri - aimee dan farah tertekan sedikit
crocodile farm - jawa merajuk dalam diam

5 comments:

arifin said...

cool=)

peqli said...

oi. ko ape cite? best tak keje tralee tuh. hahahaha. aku tak lapor diri lagi nih.hahahahaha. fareez sume dah start keje siot

aimee said...

ohhh peqli....tak berjaye bunuh aku ye.
siap...kalau aku mati 'sudden death' kat plaza masalam, kolah yg akan jd suspek utama,dahlah dekat umah ko, ko pon dah menyuarakan niat kat sini

Jali said...

kang jd cam kes teoh beng hock plak..hishhhhhh....

jawa said...

manenye nak jumpe gadis bunga telur... sumenye makcik2... aihhh