Saturday, September 02, 2006

jalan-jalan cari pasal....

Dr kiri, ipin (co-driver), nasrul(driver), chee(tukang tido), afiq aka burn(mamat macho), aku i.e najib(tukang tido gak..hehehe)

nih la geng mase bulan 8 kat umah ketat nih. dah lame lepak akhirnye baru nak berjalan.
kitorg pegi jalan2 pusing ireland. sewa seminggu je.

aku rase berbaloi gak bende nih, tp 200 gak la abes..
kalo korang jenis suke tgk pemandangan lagi berbaloi la kot.
tp mmg kebas punggung la ddk dlm kete tuh,
mcm2 hal ade, dgn nasrul blur nyer lagi, sesat jalan lagi, ipin berebut nak drive lagi, bdk belakang berebut nak ddk tepi lagi, hujan lagi, gaduh lagi, stesen minyak dummy lagi,..huhuhu mcm2 .....

kesimpulan yg aku dpt buat dari road trip nih,
1)bendetourism yang tak berape best pun bole dijadi kan best kalau betul cara pengiklanan pakai pamplet ngan muka yg yakin.
2)jgn melambai kat awek2 jepun sambil naik kete land rover... hahaha cite nih mmg best, kitorang ade la jumpe awek jepun nih mase kat belfast, mmg comei abes la. diorg satu rombongan, pastu borak2 la jap.. bile nak balik kitorg jumpe diorg lagi, mase ni dah ade dlm kete dah.. mase kitorng melambai bagai nak rak tu tetiba mati enjin pulak.. pergh... malu gile-gile nyer malu.... nasrul yg siap kuar kepala tgh semangat melambai2 terus menyorok. dah la tgh naik bukit sket. ade kete kat belakang lagi..huhuhhu
pastu bile dah start enjin terus cabut la.. dah tak toleh belakang dah. land rover nihmase saat kritikal baru la nak mati. siot tol. berkurang kemachoan kitorng. mmg lawak gile kalau pikir2 balik.
3) aku taknak balik thn dpn..
k la sekian saja buat kali ni.

p/s: aku taknak pegi jepun.

2 comments:

peqli said...

wakakaak. hena weii. henaaa

whatever i am saying, it's not about you. said...

muahahahhaha!!! bikin malu aje korang nieh!

p/s: aesal tanak balik? join leh?