Monday, September 18, 2006

review remp-it


aksi= gempak

plot= bosan

moral=hampeh

heroin=bosan

keseluruhan= hmm boleh la.



aku baru je tgk cite nih sabtu lps, amek dari aiman. cite ni terikut-ikut sgt stail mat salih, asyik2
beromen je, aqasha takde fungsi langsung dlm cerita nih, tayang muke pastu bawak awek org
jln2, tu je la role die.. mungkin director ingat bile ade muke die lagi ramai nak tgk filem nih kot.
heroin takde la lawa sgt (bole diperbaiki lagi, diorg silap pilih la, mungkin sbb takde sape nak
berlakon mcm tu). adik macha lagi lawa dlm cite nih..
org jahat dlm nih aku kire bagus la, pandai
buat org menyirap darah. adegan paling mantap bile pakguard2 berlari2 anak tlg hero yg kene
belasah.. respek la pak guard. tp harap2 lepas ni ade org buat filem melayu lagi.. asyik org yg
same je buat filem, nnt jadi monotonous sgt..

p/s: rating==> hampeh< bosan< boleh la< bagus< gempak

4 comments:

peqli said...

aku rase moral dari cite ni is yg orang melayu dah leh start wat cite2 lawan2 stail mat saleh skit a kot. kungfu2 taraf jackie chan tu aku x sure la... bile diorg nk wat cite2 silat a? taraf2 ong bak ke. pasal underground tornament yg gune silat2 ke.. baru gempak.. pgl nye silat cikai sgt

whatever i am saying, it's not about you. said...

oooo...ye ke...berdasarkan review ko ni, aku lagi la takkan nak tgk muvi ni. hehe

xenin2705 said...

pgl nya silat cikai sgt??ehehe tp aku dengar ade org tu beriya je nak pegi ehehe

peqli said...

hahahaa. aku kate pgl the movie. bukan the musical. pgl the musical mantap lah. tak nyesal pegi. ngehhehehh. tapi musical takde silat sgt. n musical nye takde awek cun. tiara = dah berumur dan isteri orang = tak best