Sunday, July 16, 2006

after 1 month n a half holiday...

hurmm... cam tak caye plak cepat giler mase berlalu... dah sbulan setengah cuti summer nih...macam2 dah aku buat time cuti nih... rasenye kali nih nye cuti summer tak sia2 sgt kot.. sbb mende2 yg aku buat sume rasenye berfaedah heheheh

aktiviti2 yang aku buat:
1) aktiviti berfaedah yg aku buat... ialah pegi kelas bahse arab.. klas bahse arab aku kat skolah SKTTDI 1.. blajo berdua jer dgn zaquan.. stakat nih ok laa... aku paham ape yg aku blajo,, tp cume tak ingat jer.. kene banyak berlatih... lame2 power la kot

2) arituh... 30 jun-2 julai... aku pegi kuala ipoh... lepak umah najmi... aku pegi ipoh same2 exco zaquan n farizul... mase hari sabtu.. kiteorang pi umah kebajikan kanak2 sultan azlan shah... kat kuala kangsar.... aku rase mmg menarik la..sbb 1st time pegi tempat2 camtuh... jumpe orang2 camnih... kat situ kiteorang buat aktiviti 1 hari jer.. ver light.. tp best... budak2 sume hepi... kesan dia mmg mendalam kat kiteorang... kesimpulannye.. bersyukurlah dgn ape yg kite nikmati skang... kepada mak bapak... sayangilah anak2 korang.. yg anak2 plak.. syngilah mak bapak korang.. dunia nih mmg tak indah kalau takde kasih sayang antara ahli keluarga...

3)hurmmm aku ade gak join usrah zaquan... best gak laa.. daripada tak buat pape.. atlease mase aku terisi la dgn mende2 berfaedah... usrah nih jugak buat aku ' on track' smula.. takde la alpa n lalai sepanjang masa...memula dulu buat kat umah ronny kat zooview... pastu buat kat bandar utama.. then last skali kat taman dkt dgn umah rafiq..

4) daily routine aku biase2 jer... bangun takde la pagi sgt... dlm kol 10 gitu... sarapan... tgk tv... lunch kat luar...balik umah tgk tv... kalau petang tuh tgk la... kekadang jln2... kekadang dok umah... aku ade gak la tolong mak aku beli barang ker... bayar2 bil ker.. gitu2 la keje aku

5)10-14 julai aku pegi kuching... 2 malam lepak umah jali... 2 mlm lagi dok hotel riverview...hotel tuh orite jer la.. takde la mahal sght... just nice jer...aku pi kuching dgn nasrul... kat sane kite orang jumpe epin n afida... kat sane jln2 bandar kuching.. pi muzium... lepak waterfront... pi cultural village... pi jong's crocodile farm... kat kuching makan mende macam2... mee kolok laa...laksa sarawak la... macam2 laa... abc 'white lady' pun ade hehehhe overall... best la jln kuching... tempat baru.. pengalaman baru...=)

aku sebenarnye baru balik dr JB nih.. melawat atuk aku(nenek sebenarnye tapi sejak kecik dah biase panggil atuk)dia tuh sakit tua.... still bleh jln n makan dgn selera lagi.. bagus latuh...

byk mende aku nak criter sebenarnye.. tp penat laaa.. len kali aku sambubng lagi...

sekian...

2 comments:

queen umah ketat said...

byknye activity ko....
asal kuar ngan aider bukan on ur list??
bende tuh tak dikire as berfaedah ke?

jawa said...

itu hal personal.. takperlu diceritakan kat orang.. keskeskeskesss